A website by War Heritage Institute

Welkom bij het
Fort van Breendonk

Homepage Fort van Breendonk

Theatervoorstelling: Jacques Ochs. Breendonk verteld en getekend
Theatervoorstelling: Jacques Ochs. Breendonk verteld en getekend

Op 10 december leest Herman Vandormael Jacques Ochs en geeft Karel Leiner toelichting bij het dagelijkse leven en de ellende in het fort.

Bedevaart Breendonk
77ste Nationale Bedevaart in het Fort van Breendonk

20 september 2023: 77ste nationale bedevaart in het Gedenkteken Fort van Breendonk.

Museumpas Breendonk
Kom gratis naar het Fort van Breendonk met je museumpas!

Wist je dat je met je Museumpas ook het Fort van Breendonk kan bezoeken? De museumpas is het grootste museumabonnement van het land. Je krijgt een jaar lang toegang tot alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil !

Klaar voor een jaar vol beleving? Kies voor de museumpas, deze kost slechts € 59 en kan aan het onthaal van het museum gekocht worden !

Gang Breendonk
Bezoek het Fort van Breendonk!

Het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk is één van de beste bewaarde getuigenissen van de nazigruwel tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Tijdens een beklijvend bezoek ontdekt u de donkere geschiedenis van SS-Auffanglager Breendonk. Van de kille slaapzalen en de werf voor dwangarbeid tot de folterkamer en de executieplaats: de volledige site ademt de verschrikking die de gevangenen onder Duits bewind hebben ondergaan. 

Aan de hand van getuigen, foto’s en filmmateriaal maakt u kennis met zij die hier geleden hebben en gestorven zijn voor onze vrijheid.